Sastojci

  • Maslinovo ulje
  • 450g mljevenog mesa (mješanog, junećeg ili janjećeg)
  • 240g svježeg špinata
  • 4 žličice Al fez Ras el Hanout začina
  • 1 luk, izreza
  • 1 paprika, izrezana
  • 50g pinjola
  • Sol i papar
  • 3 jaja (1 žumanjak za premazivanje)
  • 16 kora za savijače
  • Malo rastopljenog maslaca
  • ¼ šalice mlijeka
  • Al fez Tahini dresing
Borekas (burek) sa mesom i špinatom

Priprema recepta

Zagrijte pečnicu na 180 ̊C. Lagano prepržite luk i papriku na malo maslinova ulja, te dodajte meso i kuhajte nekoliko minuta prije dodavanja špinata, i miješajte dok ne bude gotovo. U posudu stavite meso, pinjole, začin Ras el Hanout te sol i papar. Kada se smejsa ohladi dodajte 2 jaja i dobro promješajte da se smjesa ujednači. U protvan stavite koru za savijače, premažite ratopljenim maslacem i tako slažite jednu na drugu dok sve ne potrošte. Na sredinu kora stavite napravljenu smjesu i lijepo je rasporedite. Nakon toga zarolajte kore i napravite smotuljak tako da krajeve zatvorite. Premažite sa mješavnom žumanjka i mlijeka. Pecite 35 minuta u pećnici. Narežite i poslužite sa Al fez Tahini dressingom.