Sastojci

  • 1 kg svinjskih rebara u komadu, isjeći na 4-5 komada
  • 2 žlice umaka od oštriga
  • 1 žlica soja umaka
  • 150 ml crnog piva
  • 1 i pol žlica žutog šećera
  • 1 žličica mljevene ljute paprike
  • 5 češanja češnjaka ( protisnuti )
Svinjska rebrica u crnom pivu

Priprema recepta

Pomiješajte sve navedene sastojke pa marinirajte rebarca u hladnjaku par sati, a najbolje je preko noći. Potom prebacite rebarca s marinadom u veću posudu, pa nalijte vrućom vodom tek da ih prekrije. Sačekajte da prokuha,  smanjite vatru i kuhajte dok se meso ne počne odvajati od kosti.

Izvadite jednu šalicu umaka u kojoj se kuhalo meso, stavite na vatru, dodajte malo gustina. Kuhajte oko 1 minute, pa prelijte preko rebara. Lagano promiješajte pa poslužite odmah uz prilog po izboru.