Oslić na pariški i domaći krumpirići (fish and chips).jpg

Oslić na pariški i domaći krumpirići

(0)

Filete oslića očistite. Narežite ih na medaljone i posolite po želji. Zagrijte biljno ulje (na 160 °C) i ispržite domaće krumpiriće narezane na veličinu 1×1×6 cm. Izvadite krumpiriće u posudu s papirnatim ručnikom da upiju višak ulja.

Pojačajte fritezu (190 °C) i uvaljajte medaljone oslića u brašno, zatim u jaja i stavite pržiti. Kada medaljoni dobiju zlatno žutu boju, izvadite ih i poslužite s domaćim krumpirićima.

Ocjena recepta

0 od 5
Jednostavna priprema 30 - 60 min 4

Sastojci

  • 800 g filea oslića
  • 100 g glatkog brašna
  • 4 jaja
  • 500 g oguljenog krumpira
  • sol
  • papar

Slični recepti