Rižoto s ostatcima janjetine

Sitno nasjeckajte luk i češnjak.

Jednu manju mrkvu operite, ogulite i nasjeckajte na sitne kockice, tako da se mrkva i riža skuhaju u isto vrijeme.

Na jednake kockice nasjeckajte i celer.

Na žlici maslinovog ulja, na laganoj vatri dinstajte luk, mrkvu i celer, oko 5 minuta, dok nisu malo omekšali pa im dodajte rižu i nastavite kuhati miješajući još minutu.

Dodajte sitno nasjeckani češnjak pa pojačajte vatru na srednju jačinu i odmah počnite podlijevati temeljcem, a potom i vodom, u više navrata, neprestano miješajući.

Nemojte dodavati svu tekućinu odjednom, već je podijelite u barem 3 do 4 dodavanja i prije nego dodate novu, sačekajte da se prethodna skroz upije u rižu. Posolite i po želji lagano popaprite. Kada ste s tekućinom pri kraju i riža izgleda mekše, za što će vam trebati 15 ak minuta, dodajte natrgano meso od pečenja i grašak. Kuhajte još koju minutu dok riža nije skuhana, ali je još uvijek malo osjetite pod zubom.

Pri kraju za dodatni kremasti okus u rižoto umiješajte kockicu maslaca.

Preporučujemo ovaj fini kremasti rižoto pojesti odmah kako bi izbjegli ponovno zagrijavanje.

Dobar tek!

Koliko ti se sviđa recept, od 1 do 5? Ocijeni ga!

0 od 5