Ne može lakše! Ovi divni keksi s okusom limuna savršeni su za popodnevnu užinu ili kao ručno izrađen poklon. Umjesto limuna možete pokušati i s narančom, a smeđem šećeru možete dodati i prstohvat cimeta. Za polizati prste!

Sastojci

  • 125 g neslanog maslaca (sobne temperature)
  • 100 g sitnog šećera
  • 1 veliko jaje iz organskog uzgoja
  • 2 limuna
  • 200 g višenamjenskog brašna, i dodatno za pobrašniti
  • ½ žličice praška za pecivo
  • 3 žlice smeđeg šećera (demerara)
  • po želji: sitni šećer u prahu
Keksi s limunom
Priprema: 25 minuta plus hlađenje

Priprema recepta

1. U mini-multipraktiku pjenasto izmiješajte maslac i šećer, dodajte jaje i miješajte dok ne dobijete laganu i prozračnu smjesu.

2. Smjesi dodajte naribanu limunovu koricu, brašno, prašak za pecivo i sol, pa miješajte dok ne dobijete kuglu tijesta. Tijesto pokrijte i na 2 sata stavite u hladnjak da se stisne.

3. Pećnicu zagrijte na 180°C / plin na 4, a nekoliko limova za pečenje obložite papirom za pečenje. Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljajte na debljinu od ½ cm. Kalupićem izrežite kekse, položite u lim i pospite smeđim šećerom. Pecite 10 do 12 minuta ili dok im rubovi lagano ne posmeđe. Prebacite ih na rešetku da se ohlade. Pospite sitnim šećerom u prahu (ako ste ga odlučiti upotrijebiti) i navalite.

Kalorije

76 kcal

Masti

3,8 g

Zasićene masti

2,1 g

Bjelančevine

0,9 g

Ugljikohidrati

10,4 g

Šećer

5,2 g

Sol

0,1 g

Vlakna

0,2 g