Ne može lakše! Ovi divni keksi s okusom limuna savršeni su za popodnevnu užinu ili kao ručno izrađen poklon. Umjesto limuna možete pokušati i s narančom, a smeđem šećeru možete dodati i prstohvat cimeta. Za polizati prste!
Sastojci
- 125 g neslanog maslaca (sobne temperature)
- 100 g sitnog šećera
- 1 veliko jaje iz organskog uzgoja
- 2 limuna
- 200 g višenamjenskog brašna, i dodatno za pobrašniti
- ½ žličice praška za pecivo
- 3 žlice smeđeg šećera (demerara)
- po želji: sitni šećer u prahu
Priprema: | 25 minuta plus hlađenje |
---|
Priprema recepta
1. U mini-multipraktiku pjenasto izmiješajte maslac i šećer, dodajte jaje i miješajte dok ne dobijete laganu i prozračnu smjesu.
2. Smjesi dodajte naribanu limunovu koricu, brašno, prašak za pecivo i sol, pa miješajte dok ne dobijete kuglu tijesta. Tijesto pokrijte i na 2 sata stavite u hladnjak da se stisne.
3. Pećnicu zagrijte na 180°C / plin na 4, a nekoliko limova za pečenje obložite papirom za pečenje. Na pobrašnjenoj podlozi tijesto razvaljajte na debljinu od ½ cm. Kalupićem izrežite kekse, položite u lim i pospite smeđim šećerom. Pecite 10 do 12 minuta ili dok im rubovi lagano ne posmeđe. Prebacite ih na rešetku da se ohlade. Pospite sitnim šećerom u prahu (ako ste ga odlučiti upotrijebiti) i navalite.
Kalorije |
76 kcal |
Masti |
3,8 g |
Zasićene masti |
2,1 g |
Bjelančevine |
0,9 g |
Ugljikohidrati |
10,4 g |
Šećer |
5,2 g |
Sol |
0,1 g |
Vlakna |
0,2 g |