Sastojci

  • ~ 1 kg dimljene šunke
  • 100 g cvjetnog meda
  • 10 g senfa
  • Papar
  • 4-5 češnjeva češnjaka
Šunka glazirana cvjetnim medom

Priprema recepta

Pećnicu zagrijte na 170°C.

Uklonite mrežicu sa dimljene rolane lopatice i prema tragovima ureza, sa strane kože na kojoj je više masnoće zarežite stvarajući dekorativan uzorak, ali i prostor unutar kojeg će se glazura zadržavati. Stavite u posudu te oko šunke stavite češnjak u kori.

IMG_2712

Pomiješajte med i senf te lagano popaprite smjesu. Premažite šunku slojem glazure uz pomoć kuhinjskog kista i stavite u pećnicu.

IMG_2716

Pecite pola sata, pa izvadite i ponovno premažite drugim slojem glazure. Nakon još pola sata počnite premazivati sokovima od pečenja koji će se skupljati ispod šunke i aromatizirati češnjakom.

IMG_2772

Premazujte u intervalima od 10 minuta. Nakon ukupno sat i pol pečenja šunka bi trebala biti sjajna i dobiti lijepu boju. Ostavite 10 minuta da odstoji pa narežite na tanke kriške. Po želji premažite kriške s još sokova od pečenja.

IMG_2825

Dobar tek!