Sastojci

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 100 g špinata
  • 1 žličica ulja (ili maslaca)
  • 50 g krem sira
  • 20 g maslaca
  • 85 g brašna
  • Sol

Za punjenje:

  • 150 g krem sira
  • 4 jaja
Rolada od špinata punjena cijelim jajima

Priprema recepta

Špinat operite pa ga stavite u zagrijanu tavu na par kapi ulja te posolite. Dinstajte par minuta dok ne povene i pusti višak tekućine. Tekućinu odstranite pa usitnite špinat štapnim mikserom.

IMG_2085

Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke lagano posolite pa miješajte pjenjačom ili ručnim mikserom dok niste dobili čvrst snijeg.

IMG_2096

Zagrijte pećnicu na 180°C.

Žumanjcima dodajte zblendani špinat, malo soli te krem sir i maslac i miješajte dok niste dobili ujednačenu smjesu. Dodajte brašno i dio izrađenih bjelanjaka te dobro promiješajte. Potom dodajte i drugi dio bjelanjaka te ih pažljivo, pazeći da sačuvate što više zraka umiješajte u smjesu.

IMG_2117

U pleh stavite papir za pečenje i špatulom, u što ujednačenijem sloju rasporedite pripremljenu smjesu. Pecite 15 minuta ili dok blago ne porumeni. 

IMG_2124

Još topao biskvit zarolajte uz pomoć čiste krpe, tako da je kraća strana duljina rolade.

IMG_2132

Jaja stavite u hladnu vodu tako da su prekrivena pa postavite na srednju vatru. Zagrijavajte dok voda ne prokuha, pa odmah ugasite i poklopite. Držite poklopljeno 12 minuta pa ih izvadite iz vruće i uronite u hladnu vodu. Pustite da se ohlade te ih očistite od ljuske.

IMG_2168

Ohlađeni biskvit pažljivo odrolajte, napunite krem sirom i jajima, pa čvrsto zarolajte uz pomoć papira za pečenje i ostavite da se stisne, barem 30 minuta.

IMG_2198

Dobar tek!