Sastojci

(za pun kalup promjera 18 cm):

Baza:

  • 200 g oraha
  • 120 g datulja
  • 20 g kokosovog ulja
  • 90 g mrkve

Krema:

  • 300 g indijskih oraščića
  • 60 g kokosovog mlijeka
  • 120 g javorovog ili agavinog sirupa (možete ih zamijeniti i medom)
  • 60 g kokosovog ulja
  • sok polovice naranče
  • sjemenke 1/2 mahune vanilije
Sirova torta od oraha, mrkve i indijskih oraščića

Priprema recepta

Indijske oraščiće namočite u hladnoj vodi barem jedan sat prije pripreme torte.

IMG_3076

Orahe, očišćene datulje, očišćenu mrkvu i kokosovo ulje stavite u multipraktik i pulsirajte dok ne dobijete kompaktnu smjesu.

IMG_3082

Tu smjesu utisnite u kalup i uzdignite sve do vrha. Odložite kalup u zamrzivač dok pripremate kremu. 

IMG_3084

Ocijeđene namočene indijske oraščiće, kokosovo ulje, kokosovo mlijeko, javorov sirup, narančin sok i vaniliju miksajte dok ne dobijete finu kremastu smjesu. Zato će vam trebati 5-10 minuta, ovisno o snazi vašeg multipraktika.

IMG_3092

Smjesu ulijte u pripremljenu bazu i vratite u zamrzivač par sati.

IMG_3097

Tortu izvadite iz zamrzivača i držite je na sobnoj temperaturi 10ak minuta, da se lakše nareže. Za to vrijeme je ukrasite orasima i jestivim cvijećem po želji.

IMG_3185

Čuvajte u zamrzivaču i jedite po želji.

IMG_3247

Dobar tek!