Sastojci

Sastojci:

  • ~400 g šunke
  • 2 mlada luka
  • 225 g graška
  • 225 g boba
  • 250 g mladog krumpira
  • 65 g mrkve
  • 200 g tikvice
  • 200 g mahuna
  • 1,5 dl vode ili temeljca
  • sol, papar
Varivo sa zelenim, sezonskim povrćem i šunkom
Broj osoba: 4

Priprema recepta

 

Sitno nasjeckajte svijetli dio mladog luka i mrkvu.

IMG_2861

Šunku nasjeckajte na kockice.

IMG_2863

Na žlici maslinovog ulja dinstajte šunku, mladi luk i mrkvu, par minuta.

IMG_2865

Za to vrijeme nasjeckajte mladi krumpir, tikvice i mahune.

IMG_2868

Dodajte u lonac zajedno s bobom i graškom i podlijte vodom ili temeljcem. Lagano posolite.

IMG_2876

Kuhajte pola sata pa provjerite treba li varivo još začina. Ako želite gušće varivo zgnječite nekoliko krumpira uz rub lonca pa dobro promiješajte.

IMG_2881

Ukrasite sitno sjeckanim zelenim dijelom mladog luka.

IMG_2895

Ovo fino varivo preporučujemo pojesti odmah kako bi izbjegli ponovno zagrijavanje.

Dobar tek!