Sastojci

  • ~500g svinjskih kotleta
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • žličica krupno mljevenog papra
  • 1,5 dl svježe cijeđenog soka od naranče (2 srednje naranče)
  • 0,5 dl vode
  • 15 g meda
  • 1 režanj češnjaka
  • sol, majčina dušica
Kotleti u umaku od naranče

Priprema recepta

Dobro posolite i popaprite svinjske kotlete s kosti i prelijte s malo maslinovog ulja. Marinirajte 5 - 10 minuta dok iscijedite sok od naranče i nasjeckate češnjak.

IMG_1909

Dobro zagrijte tavu pa stavite žlicu ulja. Pecite par po par kotleta, ne sve odjednom, da ne spustite previše temperaturu tave. Jednu stranu pecite 2 minute, pa preokrenite i pecite još dvije minute. Stavite sa strane dok ne ispečete svo meso.

IMG_1912

Sklonite tavu s vatre te smanjite temperaturu na lagano. Podlijte sokom od naranče u koji ste dodali vodu pa dodajte med.

IMG_1918

Kada se nakon par minuta umak reducirao vratite ispečeno meso i kuhajte dok se umak skroz ne reducira i postane sjajan, oko 5 minuta.

Pospite sitno sjeckanim češnjakom i malo majčine dušice.

IMG_1929

Dobar tek!