Sastojci

  • 500 g miješanog voća (poput jagoda, šljiva, marelica, grožđa)
  • 100 g tamne čokolade
  • 80 g vrhnja (ili čvrstog dijela kokosovog mlijeka)
Voćni ražnjići s umakom od čokolade

Priprema recepta

Čokoladu izlomite na manje komada pa joj dodajte vrhnje. Zagrijavajte u mikrovalnoj pećnici u intervalima od 30 sekundi miješajući između dok čokolada nije potpuno otopljena i dobili ste glatki umak.

IMG_5643

Voće operite i narežite na manje komade. Jagode prepolovite, šljive i marelice narežite na četvrtine. Voće nabodite na ražnjiće.

IMG_5646

IMG_5647

IMG_5649

Zagrijte tavu i premažite je s malo maslaca ili kokosovog ulja. Pecite voće ražnjiće par minuta sa svake dok voće ne postane aromatično i istakne se njegova prirodna slatkoća. Servirajte uz umak od čokolade. 

IMG_5667

Dobar tek!