Sastojci

  • Luk – 50 g
  • Češnjak – 1 režanj
  • Slanutkovo brašno – 100 g
  • Zobene pahuljice – 100 g
  • Mrkva – 50 g
  • Crveni grah - 100 g
  • Prešin list – 5 g
  • Bademi – 40 g
  • Suncokretove sjemenke – 100 g
  • Maslinovo ulje – 100 ml
  • Sojin umak – 1 žlica
  • Chilly – po želji
  • Kim – 1 g
  • Poriluk – 50 g
  • Sol – po potrebi
  • Papar – po potrebi
Vegetarijanski burger od žitarica

Priprema recepta

U velikoj zdjeli pomiješamo slanutkovo brašno sa toplom vodom da dobijemo glatku gušću smjesu.
Prekrijemo prozirnom folijom te ostavimo da odstoji desetak minuta. Za to vrijeme u mikseru sitno isjeckati peršin list, zobene pahuljice, mrkvu i bademe kako bi dobili glatku masu. Štapnim mikserom napravimo pastu od crvenog graha, u koji smo dodali sitno sjeckani luk i češnjak, maslinovo ulje, soja umak te začine. U slanutkovo brašno umiješamo pastu od graha, suncokretove sjemenke, sitno sjeckani zeleni dio poriluka te glatku smjesu od zobenih pahuljica. Smjesu začiniti sa soli i paprom te pomiješati kako bi se svi sastojci sjedinili. Smjesu oblikovati u burgere, te na laganom žaru peći 10 minuta sa jedne i 10 minuta sa druge strane dok ne dobiju zlatno smeđu boju. Servirati u pecivu sa rajčicom, rotkvicama, rikolom i klicama te umakom po izboru.