Sastojci

  • 4 rajčice (tvrđa sorta, poput grapolo)
  • 10 g sjeckanog peršina
  • 1 sitno sjeckani češanj češnjaka
  • 50 g ribanog sira
  • sol
  • maslinovo ulje
Punjene rajčice
Broj osoba: 2

Priprema recepta

Rajčice operite i odrežite vrh. Žlicom izdubite sredinu sa sjemenkama, tako da vam ostane samo čvrsto meso rajčice. Pazite da je ne probušite.

IMG_4232

Izmiješajte ribani sir, sitno sjeckani češnjak i peršin. Rajčicu lagano posolite, ulijte u unutrašnjost žličicu maslinovog ulja pa napunite smjesom.

IMG_4235

Na roštilju, na srednjem do laganom žaru posložite rajčice. Prekrijte ih aluminijskom folijom tako da se toplina ne gubi i rajčice se termički obrađuju i s gornje strane. Važno je da žar nije prejak, tako da se donji dio rajčice ne izgori dok se sir ne rastopi. Kada je sir rastopljen, za što će vam trebati 7-10 minuta, sklonite rajčice sa žara.

IMG_4301

Dobar tek!