Sastojci

  • 300 g grčkog jogurta
  • 2 dl vrhnja za šlag
  • 3 listića želatine (5 g)
  • 30 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 250 g jagoda
  • 4 žlice meda
Mousse od jogurta s pečenim jagodama
Broj osoba: 4

Priprema recepta

Listiće želatine namočite u hladnoj vodi 5 minuta te izradite čvrst šlag.

IMG_4357

U posudi, na jako laganoj vatri zagrijavajte listiće dok se nisu otopili i odmah sklonite s vatre.

IMG_4359

U jogurt umiješajte šećer i vanilin šećer pa sve dodajte rastopljenim listićima želatine.

IMG_4362

Dobro promiješajte pa počnite dodavati šlag, u više navrata. Miješajte lagano i pažljivo, da sačuvate pjenastu teksturu i unesete u mousse što više zraka.

IMG_4366

Prebacite smjesu u vrećicu za ukrašavanje pa podijelite u 4 čašice te ostavite u hladnjaku, da se stisne.

IMG_4367

Jagode očistite i prepolovite. Zagrijte grill tavu pa položite jagode s ravnom stranom prema dolje.

IMG_4371

Pecite par minuta, dok jagode nisu dobile lijepe grill tragove i postale aromatične. Posložite ih na rashlađeni mousse i prelijte žlicom meda. Dobar tek!

IMG_4375