Sastojci

  • 4 mlada krumpira
  • 50 g pancete
  • 100 g sira
  • 25 g maslaca
  • sol, papar
Mladi krumpir punjen pancetom i sirom
Broj osoba: 2

Priprema recepta

Krumpir dobro operite pa u kori stavite kuhati u hladnu posoljenu vodu. Kada provrije kuhajte na srednjoj vatri, 15-ak minuta.

IMG_4220

Kada se malo rashladi prerežite i pažljivo izdubite sredinu pazeći da vam ostane tanak sloj krumpira cijelom površinom i da ne probijete koru.

IMG_4222

Otopite maslac pa mu dodajte sitno nasjeckanu pancetu i pecite minutu. Dodajte im komadiće krumpira koji ste izdubili iz sredine i sir. Miješajte gnječilicom za krumpir dok niste dobili kompaktnu smjesu. Provjerite treba li smjesi dodati soli i papra.

IMG_4241

Napunite izdubljene polovice krumpira.

IMG_4244

Na roštilju, na srednjem do laganom žaru posložite krumpire. Prekrijte ih aluminijskom folijom tako da se toplina ne gubi i krumpiri se termički obrađuju i s gornje strane. Važno je da žar nije prejak, tako da donji dio krumpira ne izgori dok se sir ne rastopi. Kada je sir rastopljen, za što će vam trebati 7-10 minuta, sklonite krumpir sa žara.

IMG_4259

IMG_4328

Dobar tek!