Sastojci

  • 4 kriške carskog mesa
  • 40 g soja sosa
  • 25 g meda
  • 10 g bbq začina (ili 4 g dimljene paprike, 1 g papra, 2 g češnjaka u granulama, 2 g kumina, 1 g soli)
  • 200 g bijelog kupusa
  • 200 g ljubičastog kupusa
  • 1 mrkva
  • 1 mladi luk
  • ¼ crvene paprike
  • 15 ml rižinog octa
  • 15 ml ulja
  • 5 ml soja sosa
  • sol, sezam
Glazirano carsko meso sa soja sosom, medom i azijskom salatom
Broj osoba: 4

Priprema recepta

Carsko meso prelijte soja sosom, medom i mješavinom suhih začina. Dobro promiješajte i ostavite da se marinira u hladnjaku, 1-2 sata.

IMG_4228

Kriške pecite na srednjem do laganom žaru na roštilju, okrećući po par minuta sa svake strane ovisno o jačini vatre, dok nisu dobili boju i potpuno su pečeni. U početku premazujte s ostatkom marinade. Budite pažljivi i ne ostavljajte ih predugo s iste strane tako da se marinada ne zapali. Pečene ih ostavite da odmore 5 minuta. 

IMG_4255

Servirajte uz azijsku salatu, sjemenke sezama, sweet chilli i dodatni soja sos.

Za salatu sitno nasjeckajte ili na mandolini naribajte kupus, mrkvu, mladi luk i papriku. Začinite rižinim octom, uljem, soja sosom i po potrebi dodajte još malo soli. Salatu čuvajte u hladnjaku.

IMG_5596

Umjesto na roštilju ovako marinirano meso možete pripremiti na grill tavi ili u pećnici.

Dobar tek!