Sastojci

  • 300 g jogurta
  • 10 g praška za pecivo
  • ½ žličice sode bikarbone
  • 300 g glatkog brašna
  • sol, papar
  • 600 g junećih ćevapa
  • 150 g jogurta
  • 1 mali češanj češnjaka
  • Rajčice
  • Menta
Ćevapi u domaćim lepinjama s umakom od jogurta
Broj osoba: 4

Priprema recepta

Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i sodom bikarbonom. Dodajte mu jogurt pa umijesite tijesto.

IMG_3965

IMG_3969

Podijelite na 8 dijelova pa uz pomoć valjka i brašna izvaljajte dijelove u ovale.

IMG_3971

IMG_3973

Slažite na tanjur posipajući brašnom da se ovali ne slijepe.

U ostatak jogurta dodajte jako sitno nasjeckan mali režanj češnjaka i lagano posolite i popaprite. Rajčice narežite na kriške.

Na srednjem žaru na roštilju pecite ćevape okrećući ih često tako da se ravnomjerno ispeku sa svih strana.  Uz ćevape pecite i lepinje, po par minuta sa svake strane, dok nisu dobile lijepu boju, ovisno o snazi žara. Preokrenite ih kada vidite mjehure.

IMG_3992

Lepinje umotajte u čistu kuhinjsku krpu, da omekšaju.

Na lepinju stavite malo umaka od jogurta, rajčicu, ćevape i mentu po želji. Dobar tek!

IMG_4013