Sastojci

  • 500 g srdela
  • 800 g krumpira
  • 400 g miješanog korjenastog povrća po želji (mrkva, celer, peršin, slatki krumpir)
  • 100 g  cherry rajčica
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 0,5 dl bijelog vina
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • sol, papar
Srdele iz pećnice

Priprema recepta

Pećnicu zagrijte na 220°C.

Povrće dobro operite, ogulite i narežite na ploške debljine 5 milimetara. Složite u dublji pleh, dobro posolite, popaprite, zalijte polovicom maslinovog ulja i promiješajte tako da su sve ploške obložene uljem i solju.

IMG_1976

Pecite 45 minuta, miješajući na pola pečenja.

Nakon 45 minuta srdele prelijte s ostatkom ulja, posolite i promiješajte.

IMG_1982

Rasporedite po pečenom povrću, dodajte rajčice i podlijte s malo vina. 

IMG_1988

Vratite u pećnicu i pecite još 10 minuta, dok srdele nisu dobile boju.

Gotovo pečenje pospite sjeckanim češnjakom i peršinom.

IMG_1988

Dobar tek!