Sastojci

  • 250 g lisnatog tijesta
  • 125 g Aretos sira
  • 1 češanj češnjaka
  • 1 tikvica
  • 10 ml maslinovog ulja
  • sol, papar
  • Baby špinat
Tart s lisnatim tijestom, tikvicama i Aretos sirom
Broj osoba: 4

Priprema recepta

Tanko razvaljajte lisnato tijesto pa oštrim nožem zarežite granicu 1 centimetar od ruba.

IMG_7046

Tikvicu narežite na tanke trakice uz pomoć guljača za krumpir.

IMG_7049

Dodajte joj prstohvat soli, papra, 1 sitno nasjeckani češanj češnjaka, Aretos sir i 15 ml maslinovog ulja.

IMG_7053

Promiješajte pa rasporedite po površini tijesta sve do zarezanog ruba.

IMG_7054

Pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C, 30 minuta ili dok tijesto nije dobilo lijepu boju. Kada se malo rashladi dodajte baby špinat.

IMG_7091

Dobar tek!