Sastojci

  • 600 g tikvice (~3 komada)
  • 200 g mrkve (~2 komada)
  • 40 g mladog luka
  • 5 g đumbira
  • 2 češnja češnjaka
  • 10 ml ulja
  • 40 g maslaca od kikirikija
  • 20 ml soja sosa
  • 30 ml soka od limete
  • 10 g meda
  • 115 g tune naturale
  • 1 žlica kikirikija za posipanje
Rezanci od tikvica i mrkve s tajlandskim kikiriki dressingom
Broj osoba: 2

Priprema recepta

Sitno nasjeckajte mladi luk, đumbir i češnjak.

IMG_6390

Tikvice i mrkvu narežite na tanke trakice, uz pomoć spiralizatora ili guljača za krumpir.

IMG_6397

Ako radite s guljačem povrće stalno rotirajte tako da gulite malu površinu i dobivate tanke rezance.

Kikiriki maslacu dodajte soja sos, sok od limete i med i dobro promiješajte.

IMG_6400

Na tavi zagrijte ulje pa dodajte rezance, đumbir, češnjak i mladi luk.

IMG_6403

IMG_6405

Dinstajte na jakoj vatri 2 minute dok povrće nije tek lagano povenulo i osjeća se fina aroma đumbira, češnjaka i luka.

IMG_6407

Zalijte umakom od kikirikija i promiješajte.

IMG_6407

Dodajte ocijeđene komade tune naturale.

IMG_6408

Ukrasite mladim lukom i žlicom kikirikija.

IMG_6493-2

Dobar tek!