Sastojci

  • ½ luka
  • 200 g mljevenog mesa (najbolje junetina)
  • 1 do 2 žličice taco začina
  • Sol i papar po želji
  • 1 žlica ulja
  • Cherry rajčica 100 g
  • Avokado 1 komad
  • 100 g crvenog graha
  • 50 g kukuruza
  • 200 g salse
  • 100 g salate
  • 2 tortilje
Meksička salata u staklenci

Priprema recepta

Luk nasjeckajte na polumjesece. U tavu na srednjoj vatri stavite malo ulja, pa dodajte nasjeckani luk i mljeveno meso. Usitnite meso kuhačom i kuhajte povremeno miješajući. Kada je meso dobilo boju dodajte začine i sol. Po potrebi podlijevajte i kuhajte 10-ak minuta. Gotovo meso treba biti suhe konzistencije.

Nasjeckajte rajčice i avokado i lagano ih posolite. Pomiješajte grah i kukuruz. Tostirajte tortilje.

U teglicu slažite 100 g salse, 100 g mljevenog mesa, 75 g graha i kukuruza, polovicu rajčice i avokada, salatu po želji te na vrh složite izlomljenu tortilju. Ponovite postupak u drugoj teglici. Ovim redosljedom najbolje čuvamo svježinu sastojaka.

Čuvajte u frižideru (najdulje par dana) do posluživanja.

Dobar tek!