Sastojci

  • 600 g brašna
  • 1 instant kvasac
  • 1 žličica meda
  • 4 dl mlake vode
  • 0,5 dl maslinovog ulja
  • 250 g rajčica
  • 100 g K plus pesta
  • sol
  • bosiljak
Focaccia s K plus pestom i cherry rajčicama
Broj osoba: 4-6

Priprema recepta

U mlakoj vodi otopite žličicu meda i kvasac i ostavite par minuta da se kvasac aktivira. Brašnu dodajte bogat prstohvat soli pa ulijte smjesu s kvascem.

IMG_7037

Mikserom, nastavcima za tijesto, postepeno unosite sve više brašna s rubova. Kada ste ukomponirali sve sastojke nastavite mijesiti tijesto 10-ak minuta. Ako je tijesto preljepljivo dodajte mu još malo brašna dok niste dobili glatku smjesu. Uz pomoć maslinovog ulja ga premijesite u formu kugle i ostavite da se diže na sobnoj temperaturi, prekriveno u posudi. 

IMG_7059

Nakon 1 sata tijesto premijesite u pleh u kojem će se focaccia peći. Uz pomoć maslinovog ulja  formirajte kuglu, pustite tijesto da odstoji tako da se malo opusti te razvucite sve do ruba pleha. Premažite s još maslinovog ulja i pokrijte folijom te ostavite da se diže, još barem 1 sat.

IMG_7068

Pomiješajte rajčice nasjeckane na manje komade s pestom. Kada se tijesto diglo, nauljite ruke i napravite na tijestu udubine prstima pa rasporedite nadjev po vrhu focaccie.

IMG_7071

Pećnicu zagrijte na 220°C  i u nju stavite pleh. Pecite 20 - 25  minuta ili dok tijesto nije dobilo lijepu boju, a dno je potpuno čvrsto i hrskavo. Ukrasite svježim bosiljkom.

IMG_7142

Dobar tek!