Sastojci

  • 6 breskvi (500 g)
  • 40 g šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 80 g maslaca
  • 140 g glatkog brašna
  • 80 g šećera
  • 5 g praška za pecivo
  • 180 ml mlijeka
  • Gelatissimo sladoled od burbon vanilije
Cobbler od breskve sa sladoledom od burbon vanilije

Priprema recepta

Breskve ogulite, odstranite im košticu i narežite na kriške. Pospite s 40 g šećera, vanilin šećerom i lagano zakuhajte 2 minute tako da breskve malo omekšaju i puste sok.

IMG_6706

IMG_6708

Narežite 80 g maslaca i stavite u posudu za pečenje. Pećnicu zagrijte na 180°C i stavite posudu u pećnicu tako da se maslac otopi.

IMG_6711

Brašnu dodajte 80 g šećera i prašak za pecivo te dobro promiješajte pjenjačom. Smjesi dodajte mlijeko i miješajte tek dok nije povezana i ne vidite više tragove brašna. Ulijte smjesu na rastopljeni maslac i složite breskve zajedno sa sokom po vrhu.

IMG_6717

Pecite 40 minuta. Poslužite toplo uz Gelatissimo sladoled od burbon vanilije.

IMG_6722

IMG_6737

Dobar tek!