Sastojci

• 6 većih raznobojnih paprika

• 50 ml ulja

• 200g crvenog luka

• 4 režnja češnjaka

• 2 mrkve

• 1 korijen peršina

• 650g mljevene svinjetine

• 700g pasirane rajčice

• 200ml vode

• 70g riže

• 50g parmezana

• sol, papar

• par grančica svježeg peršina

Zapečene punjene paprike
Priprema: 70 minuta
Broj osoba: 6

Priprema recepta

1. Luk očistite i isjeckajte na ploške. Češnjak oljuštite i protisnite ili sitno nasjeckajte. Mrkvu i korijen peršina očistite i sitno naribajte.

2. Ulje zagrijte u loncu, dodajte luk, posolite i popaprite. Pirjajte oko 15 minuta dok luk ne postane proziran.

3. Dodajte mrkvu, korijen peršina i češnjak. Pirjajte nekoliko minuta. Dodajte meso. Posolite i popaprite, pirjajte miješajući 15-ak minuta da meso pobijeli i voda ispari.

4. Dodajte pasiranu rajčicu i vodu. Kuhajte na jakoj vatri 20-ak minuta, probajte, dodajte soli i papra po ukusu. Umiješajte rižu i kuhajte 10-ak minuta. Umiješajte sjeckane grančice peršina i 40 g parmezana. Dodajte još soli i papra ukoliko je potrebno.

5. Paprike operite i osušite, pažljivo im odrežite gornji dio s peteljkom i očistite unutrašnjost. Napunite ih mesnom smjesom, poklopite gornjim dijelom i pecite 30 minuta na nižem nivou pećnice na 200 ˚C. Servirajte odmah.