Sastojci

  • 500g tortelina od sira ili pršuta
  • 100g maslaca
  • 400ml pasirane rajčice
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 1 mala žličica vegete
  • 1 mala žličica sjeckanog peršina
  • 120g mozzarele
  • prstohvat origana
  • 200g gaude
Tortelini iz pećnice
Priprema: 30 min
Broj osoba: 2

Priprema recepta

Torteline okusa po želji (sa sirom ili pršutom), skuhajte prema uputama na vrećici (ili stavite u kipuću vodu 3-4min).

Posudu za pečenje premažite maslacem. Pećnicu zagrijte na 200˚C.

Na maslinovom ulju prepržite pasiranu rajčicu, dodajte vegetu, origano i peršin.

Kuhane torteline ocijedite i posložite u posudu za pečenje. Naribajte gaudu te po želji dodajte mozzarellu.

Stavite peći 15min.

Za ljepši izgled i poseban okus dodajte malo bosiljka i poslužite uz svježu zelenu salatu.

Dobar tek!