Sastojci

125g glatkog maslaca s kikirikijem
70g šećera u prahu

150g tamne čokolade
čajna žica ekstrakta vanilije

260g Oreo keksiju
100g neslanog maslaca
500g punomasnog krem sira
180ml slatkog vrhnja
225g (1 šalica) Snickersa, nasjeckanog

 

Za čokoladni preljev:

150 grama tamne čokolade

150 grama nasjeckanog Snickersa (opcionalno)

Torta od čokolade i maslaca od kikirikija
Broj osoba: 12

Priprema recepta

Lagano podmažite tanki limeni kalup (cca 20 cm) i papir za pečenje ili pergament.

Izmiksajte Oreo kolače dok ne postanu fine mrvice. Dodajte maslac i šlag u smjesu te kratko miksajte. Smjesa bi trebala biti vlažna i sposobna zadržati svoj oblik. Stavite mrvice u tavu i lagano ih potisnite prema dolje da biste stvorili jedan ravni sloj. Stavite u hladnjak.

U veliku zdjelu za miješanje dodajte krem sir, vaniliju i šećer. Izmiksajte dok smjesa ne postane glatka i kremasta. Zatim dodajte maslac od kikirikija i ponovno promiješajte. Dodajte kremu i miješajte 1-2 min ili dok smjesa ne postane gusta i glatka.

Dodajte Snickers pa nalijte smjesu preko vrha Oreo baze. Stavite u hladnjak 3 do 4 sata ili dok se ne slegne.

Pažljivo izvadite iz kalupa. Otopite tamnu čokoladu i prelite ju preko vrha kolača. Vrh po želji ukrasite narezanim Snickersom.