Sastojci

patlidžani (komada: 3)

špageti (grama: 500)

češnjevi češnjaka (komada: 3,5)

cherry rajčice prerezane na pola (komada: 10)

maslinovo ulje

1 prstohvat origana

sol

sezamove sjemenke (jušnih žlica: 7)

čili u prahu

ŠPAGETI S PATLIDŽANOM
Broj osoba: 4

Priprema recepta

Zakuhaj posoljenu vodu za špagete.

Za to vrijeme u maloj posudi bez ulja peci sjemenke sezama dok ne počnu poprimati smeđu boju. Usitni ih u mužaru dodajući veliki prstohvat soli (ova se smjesa u trgovinama biohranom naziva gomasio, tako da možeš kupiti i staklenke spremne za jelo).

Skuhaj tjesteninu.

Nareži patlidžane na kockice. Dok čekaš, u velikom loncu zagrij malo maslinova ulja. Kad ulje počne kipjeti, ubaci patlidžane i kuhaj ih dok ne poprime zlatnu boju. To se može dogoditi dosta brzo. Nastavi dobro miješati.

Kada patlidžani dobro omekšaju, smanji vatru i još jednu minutu kuhaj češnjeve češnjaka i rajčice uz neprestano miješanje.

Kada je tjestenina skuhana, ubaci ju u lonac s patlidžanima i dobro promiješaj.

Začini tjesteninu origanom (ili drugim začinima), maslinovim uljem, čilijem u prahu i soli prema ukusu. Posluži s obilnom količinom sezama.