Sastojci

  • vrećica rižinih rezanaca
  • 1 žličica curryja
  • maslinovo ulje
  • češnjak
  • svježi korijander
  • 12 repova većih kozica
  • Smjesa za pohanje (jaje i brašno)
  • Panko – japanske krušne mrvice ili obične
Rižini rezanci sa curryjem i kozicama
Priprema: 30min
Broj osoba: 2

Priprema recepta

U vrućoj vodi skuhajte rižine rezance. Na tavi prepržite protisnuti ili usitnjeni češnjak i žlicu curry umaka te dodajte ocijeđene rezance. Začinite soja sosom umjesto soli. Ulje ne trebate dodavati jer ga ima dovoljno s dna tave i u rezancima. Promiješajte pažljivo rezance da se ne zgnječe, pospite sitno sjeckanim korijanderom i maknite s vatre. Gotove rezance posipajte sitno nasjeckanom mrkvom, mladim lukom i nasjeckanim krastavcima. Svježe kozice očistite. Repiće uvaljajte u smjesu za pohanje i panko mrvice koje su nešto krupnije pa će izgledati – čupavo. Pržite kratko u vrućem ulju. Ocijedite od viška masnoće. Servirajte kozice na podlozi od rezanaca. 

Dobar tek!