Sastojci

Za 9 popečaka:

  • 500 g slatkog krumpira
  • 1 manji ljubičasti luk
  • 200 g kuhane kvinoje
  • prstohvat soli
  • 1 žličica dimljene paprike
  • ½ žličice sušene majčine dušice
  • 60 g mljevenog lana
  • maslinovo ulje
Popečci od kvinoje i slatkog krumpira

Priprema recepta

Ogulite slatki krumpir i narežite ga na ploške debljine 1 cm - 1,5 cm. Stavite ga kuhati na pari. Dobro isperite kvinoju (oko 100 g) pod mlazom vruće vode i stavite kuhati u posoljenu vodu. Nakon 15-ak minuta kvinoja i slatki krumpir su gotovi. Kvinoju ocijedite, a slatki krumpir sklonite s pare.

IMG_0946

Sitno nasjeckajte luk te pripremite začine i mljeveni lan.

IMG_0955

U većoj posudi usitnite pareni slatki krumpir s vilicom. Trebao bi biti potpuno mekan. Dodajte mu sitno sjeckani luk, sol, začine i umiješajte 200 g kuhane kvinoje te mljeveni lan. Dobro promiješajte i ostavite da odstoji barem 5 minuta. Ako vam je ostalo viška kvinoje možete je iskoristiti kao hranjivi dodatak varivima, tako što ćete je umiješati pred kraj kuhanja.

IMG_0961

Smjesu podijelite na 9 jednakih dijelova i rukom oblikujte pravilne popečke (oko 80 -90 g).

IMG_0969

U zagrijanu tavu s neprianjajućim dnom stavite malo maslinovog ulja i pecite popečke na laganoj vatri, okrećući par puta, dok nisu dobili lijepu zlatnu boju.

IMG_0979

Servirajte uz salaticu i umak od jogurta. Popečci su sjajni i u sendviču ili tortilji.

Ispečene ih možete čuvati u frižideru, barem 3 dana.

Za one koji žele znati (i štedjeti) više:

Pogledajte nove ponude, kliknite ovdje za više ;)

Jeste li znali da vam sve namirnice možemo donijeti doma? Napunite svoju online košaricu i odaberite kad i gdje vam odgovara, ostalo je na nama.