Sastojci
Za 9 popečaka:
- 500 g slatkog krumpira
- 1 manji ljubičasti luk
- 200 g kuhane kvinoje
- prstohvat soli
- 1 žličica dimljene paprike
- ½ žličice sušene majčine dušice
- 60 g mljevenog lana
- maslinovo ulje
Priprema recepta
Ogulite slatki krumpir i narežite ga na ploške debljine 1 cm - 1,5 cm. Stavite ga kuhati na pari. Dobro isperite kvinoju (oko 100 g) pod mlazom vruće vode i stavite kuhati u posoljenu vodu. Nakon 15-ak minuta kvinoja i slatki krumpir su gotovi. Kvinoju ocijedite, a slatki krumpir sklonite s pare.
Sitno nasjeckajte luk te pripremite začine i mljeveni lan.
U većoj posudi usitnite pareni slatki krumpir s vilicom. Trebao bi biti potpuno mekan. Dodajte mu sitno sjeckani luk, sol, začine i umiješajte 200 g kuhane kvinoje te mljeveni lan. Dobro promiješajte i ostavite da odstoji barem 5 minuta. Ako vam je ostalo viška kvinoje možete je iskoristiti kao hranjivi dodatak varivima, tako što ćete je umiješati pred kraj kuhanja.
Smjesu podijelite na 9 jednakih dijelova i rukom oblikujte pravilne popečke (oko 80 -90 g).
U zagrijanu tavu s neprianjajućim dnom stavite malo maslinovog ulja i pecite popečke na laganoj vatri, okrećući par puta, dok nisu dobili lijepu zlatnu boju.
Servirajte uz salaticu i umak od jogurta. Popečci su sjajni i u sendviču ili tortilji.
Ispečene ih možete čuvati u frižideru, barem 3 dana.
Za one koji žele znati (i štedjeti) više:
Pogledajte nove ponude, kliknite ovdje za više ;)
Jeste li znali da vam sve namirnice možemo donijeti doma? Napunite svoju online košaricu i odaberite kad i gdje vam odgovara, ostalo je na nama.