Sastojci

  • Pola žličice soli
  • 6 velikih režnjeva češnjaka, nasjeckanih na komadiće
  • Pola šalice usitnjenih lješnjaka
  • 1 šalica svježeg bosiljka
  • ¼ šalice maslinovog ulja + jedna žlica maslinovog ulja
  • Crni papar po ukusu
Pesto od lješnjaka
Priprema: 25
Broj osoba: 2

Priprema recepta

U posudi zgnječite komadiće češnjaka i sol, pa dodajte lješnjake i nastavite gnječiti.

Dodajte 1/3 bosiljka i jednu žlicu maslinovog ulja i nastavite gnječiti i dodavati bosiljak.

Pri dodavanju zadnjeg dijela bosiljka ubacite i ¼ šalice maslinova ulja te začinite paprom.

Pesto možete staviti u plastičnu kutiju i pokriti s malo ulja te tako ga čuvati i do 6 mjeseci.

Dobar tek!

Za one koji žele znati (i štedjeti) više:

Pogledajte nove ponude, kliknite ovdje za više ;)

Jeste li znali da vam sve namirnice možemo donijeti doma? Napunite svoju online košaricu i odaberite kad i gdje vam odgovara, ostalo je na nama.