Sastojci

Biskvit:

• 4 jaja

• 200 g šećera

• 1 vanilin šećer

• 1 bourbon vanilin

šećer

• ribana narančina

korica

• 250 g brašna

• 1 prstohvat soli

• 50 ml ulja

• 100 ml mlijeka

Krema:

• 6 žumanjaka

• 200 g šećera

• 300 ml mlijeka

• 1 vanilin šećer

• 600 ml vrhnja za

šlag

• 5 listova želatine

• 150 g zrelih jagoda

Za pire:

• 30 g šećera

• 2 lista želatine

• sok 1 naranče

• 400 g jagoda

(izvana)

• 1 preljev za torte

Parfe kocke s jagodama

Priprema recepta

Za biskvit pjenasto miksajte jaja i sve vrste šećera 10 minuta, naizmjence dodajte brašno, ulje i mlijeko, dodajte prstohvat soli i ribanu narančinu koricu.

Biskvit izlijte u veliki pekač prethodno namazan maslacem i posut krušnim mrvicama. Pecite tanki biskvit na 180 °C oko 20 minuta. Namočite 5 listića želatine u hladnu vodu.

Žumanjke, šećer, vanilin šećer i mlijeko pjenasto tucite na pari do 82 °C, maknite s vatre i umiješajte ocijeđene listiće želatine. 

Ohladite na sobnu temperaturu, odvojite ¼ kreme. Tucite vrhnje za šlag i odvojite ¼. Ohlađeni biskvit prerežite po dužini. Spojite veći dio kreme ohlađene na 20 °C i veći dio šlaga. Premažite prvu koru biskvita.

U bijelu kremu stavite narezane komadiće jagoda i poklopite biskvitom, odložite u hladnjak. Namočite 2 lista želatine u hladnu vodu.

Karamelizirajte 30 g šećera, dodajte sok od 1 naranče. Kada se karamel otopi dodajte 150 g narezanih jagoda.

Prokuhajte, maknite sa strane, dodajte ocijeđenu želatinu i  miješajte dok se želatina ne otopi, a jagode ohlade.

Usitnite smjesu štapnim mikserom, dodajte u preostalu četvrtinu kreme i ohladite na 15 °C.

U ohlađenu kremu lagano umiješajte preostalu četvrtinu šlaga. Dobivenom ružičastom kremom premažite gornji biskvit i pustite da se krema stegne.

U međuvremenu narežite 400 g jagoda i poslažite na kremu. Preljev za torte napravite prema uputi i razlijte preko jagoda.

Odložite u hladnjak da se kolač stegne i ohladi. Kolač režite na kocke i poslužite s listićima mente.

Akcijsku ponudu potražite u našem novom katalogu.

Dobar tek!