Sastojci

  • 400 g očišćenih liganja
  • 20 ml maslinovog ulja
  • 1 luk
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 690 g sjeckane ili pasirane rajčice
  • 1, 5 dl crnog vina
  • 1, 5 dl vode
  • 1 list lovora
  • sol, papar
Gulaš od liganja
Broj osoba: 3 - 4

Priprema recepta

Na maslinovom ulju dinstajte sitno nasjeckani luk.

IMG_1816

Kada je postao proziran i aromatičan dodajte lignje.

IMG_1822

Nastavite dinstati dok ne ispari većina tekućine iz liganja i lagano posolite. Dinstajte još koju minutu, dodajte sitno nasjeckan češnjak, a odmah zatim i sjeckanu rajčicu.

IMG_1826

Dobro promiješajte i nastavite kuhati na srednjoj vatri desetak minuta.

Potom dodajte vino i lovorov list.

IMG_1835

Kuhajte još desetak minuta povremeno miješajući te provjerite je li jelo dovoljno slano. Po potrebi dodajte još soli i podlijte s 1,5 dl vode. Kuhajte još dvadesetak minuta. Dodajte sjeckani peršin i papar te servirajte uz palentu.

IMG_1872

Dobar tek!