Sastojci

Bučine golice i kava 

  • 100 g bučinih golica
  • 50 g badema
  • 70 g datulja (oko 10 komada)
  • 15 g meda (ili nekog drugog tekućeg zaslađivača poput javorovog sirupa)
  • 15 ml espressa ili vode

Lješnjak i kakao

  • 150 g lješnjaka
  • 70 g datulja (oko 10 komada)
  • 15 g meda
  • 3 g kakao praha (1 žličica) + 5 g za ukras
  • Ekstrakt vanilije po želji
  • 15 ml vode

Indijski oraščić i brusnica

  • 150 g mješavine brusnica i indijskih oraščića
  • 50 g badema
  • 70 g datulja (oko 10 komada)
  • 15 g meda
Energetske kuglice od suhog voća i orašastih plodova

Priprema recepta

U multipraktiku usitnite šaku bučinih golica te ih odvojite sa strane.

IMG_2338

Potom u multipraktik dodajte ostatak golica, bademe i datulje kojima ste izvadili košticu. Blendajte par minuta, a ako vam se smjesa diže uz stranice multipraktika, povremeno je spustite sa špatulom. Dodajte med i espresso, pa blendajte još koju minutu dok se smjesa ne poveže.

IMG_2347

Čistim rukama oblikujte kuglice težine 20-25 g pa ih uvaljajte u prethodno usitnjene bučine golice.

IMG_2359

Istim postupkom izradite i neku od sljedećih kombinacija:

Lješnjak i kakao - kad su gotove uvaljajte ih u kakao prah

Indijski oraščić i brusnica - od mješavine brusnica i indijskih oraščića odvojite šaku brusnica pa u njih uvaljajte gotove kuglice. 

Kuglice čuvajte u hladnjaku 3-4 dana.