Sastojci

Za tijesto:
125 g maslaca
125 g glatkog brašna
125 g oštrog brašna
Sol
Par žlica hladne vode

Za punjenje:
90 g dimljenog lososa
150 g mascarponea
50 g mlijeka
2 jaja
20 g parmezana
Sol

Quiche s dimljenim lososom

Priprema recepta

Hladni maslac narežite na kockice i stavite u multipraktik s glatkim i oštrim brašnom i malo soli. Pulsirajte par puta dok se sav maslac ne izmiješa s brašnom te dodajte jako hladnu vodu. Pulsirajte dok se tijesto ne skupi u grubu kuglu. Potom rukama oblikujte disk, umotajte ga u prianjajuću foliju i ostavite u hladnjaku barem pola sata.

Odstajalo tijesto razvaljajte na debljinu od pola centimetra i utisnite u kalup. Tako pripremljen kalup ostavite u zamrzivaču, jer će tako tijesto biti ujednačenije pečeno. Nakon 10 minuta izbodite tijesto vilicom i pecite naslijepo 12 minuta na 180-200 °C.

Za to vrijeme pripremite nadjev. Mascarpone, jaja i mlijeko posolite i izmiješajte pjenjačom ili električnim mikserom te im dodajte parmezan.

Izvadite tijesto iz pećnice i prelijte smjesom sira i jaja te po čitavoj površini quichea složite dimljeni losos.

Pecite 30-ak minuta na istoj temperaturi.