Sastojci

za 5 mini pita

Za tijesto:
75 g maslaca
75 g glatkog brašna
75 g oštrog brašna
1 žličica šećera
1 žlica hladne vode

Za punjenje:
50 g šećera
75 g džema od marelice
2 jaja
½ žličice burbon vanilije
1 žlica amaretta
100 g oraha

Mini pite s orasima i džemom od marelice

Priprema recepta

Hladni maslac narežite na kockice i stavite u multipraktik s glatkim i oštrim brašnom i malo šećera. Pulsirajte par puta dok se sav maslac ne izmiješa s brašnom te dodajte jako hladnu vodu. Pulsirajte dok se tijesto ne skupi u grubu kuglu. Potom rukama oblikujte disk, umotajte ga u prianjajuću foliju i ostavite u hladnjaku barem pola sata.

Odstajalo tijesto razvaljajte na debljinu od pola centimetra i utisnite u kalupe. Tako pripremljene kalupe ostavite u zamrzivaču, jer će na taj način tijesto biti ujednačenije pečeno. Nakon 10 minuta izbodite tijesto vilicom i pecite naslijepo 10 minuta na 180-200 °C.
Pomiješajte šećer, džem, jaja, vaniliju i amaretto dok niste dobili lagano pjenastu smjesu. U smjesu dodajte orahe i ulijte u kalupe.

Pecite 20-ak minuta ili dok pitice nisu dobile lijepu boju.