Sastojci

100 g brašna
40 g kakao praha
½ žličice sode bikarbone
115 g maslaca
150 g smeđeg šećera
1 jaje
150 ml vina u kojem su se kuhale kruške

Za kruške:
4 kruške
90 g šećera
500 ml crnog vina (poput merlota)
3 trake korice naranče
Sok jedne naranče
2 štapića cimeta
2 kardamoma
2 klinčića
2 zvjezdasta anisa

Čokoladna biskvitna štruca s cijelim kruškama i vinom

Priprema recepta

Kruške ogulite i stavite u posudu. Podlijte s vinom, dodajte šećer i začine. Kuhajte na laganoj vatri 40 ak minuta, povremeno okrećući tako da kruške ravnomjerno dobiju boju. Ostavite da se rashladi.

Pomiješajte sve suhe sastojke: brašno, kakao, sodu. Pjenasto izmiješajte maslac i šećer te im kad su dobro izmiješani dodajte jaje. Miksajte dok smjesa ne postane prozračna te joj naizmjenično, u malim adicijama dodajte suhe sastojke i 150 ml vina, miksajući između.

Kalup obložite papirom za pečenje, prebacite smjesu te ju zagladite špatulom. Umetnite kruške u pravilnim razmacima.

Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 40 minuta.