Sastojci

  • Losos filet – 800 g
  • Slanina – 200 g
  • Tikvica – 100 g
  • Cherry rajčica – 50 g
  • Sol – po potrebi
  • Papar – po potrebi
  • Maslinovo ulje – 20 ml
Ražnjići od lososa, tikvica i slanine

Priprema recepta

Losos odvojiti od kože i narezati na jednake kocke debljine 2 cm. Tikvicu narezati po dužini sa gulilicom za povrće na nekoliko milimetara debljine , slaninu također na istu debljinu. Dio kockica lososa omotati s tikvicom, a ostatak omotati slaninom. Na štapiće nabosti omotane kockice lososa tako da ih nabadate jedan sa tikvicom pa jedan sa slaninom i tako u nizu. Ražnjiće peći na zagrijanom roštilju 10 minuta po želji začiniti sa soli i paprom. Servirati uz pečene tikvice i cherry rajčice pečene na žaru te sve lagano preliti sa maslinovim uljem.