Sastojci

  • 8 otkoštenih odrezaka svinjskog karea (80-100 g svaki)
  • 25 g Zvijezda tvrdi margarin
  • 1 ljuta zelena papričica
  • 200 g mini rajčica
  • 1 glavica luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 1 žličica sušene majčine dušice
  • 1 žličica sušenog origana
  • 100 ml bijelog vina
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • sol i svježe mljeveni papar
Svinjski kare u pikantoj salsi

Priprema recepta

Mini rajčice narežemo na četvrtine, luk nasjeckamo, a ljutu papričicu očistimo od sjemenki i narežemo ju na trakice.

U ugrijanu tavu ulijemo žlicu maslinovog ulja, dodamo margarin i pričekamo da se rastopi. Zatim dodamo luk, posolimo ga i pržimo dok ne omekša.

Nakon 2 minute dodamo trakice ljute papričice, protisnemo češnjak, začinimo majčinom dušicom i origanom, dodamo narezane mini rajčice, popaprimo, promiješamo i preko povrća rasporedimo svinjske odreske.

Potom odreske posolimo i sve zajedno pirjamo na laganoj vatri, povremeno okrećući meso i podlijevajući vinom.

Nakon 15-ak minuta jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.