Sastojci

  • maslinovo ulje
  • 1 glavica luka
  • 1 veća tikvica
  • 1 mrkva
  • 1 žuta paprika
  • 1 zelena paprika
  • 1/2 šalice šampinjona
  • 4 šalice povrtnog temeljca
  • 1/2 žličice slatke mljevene paprike
  • prstohvat mljevenog kardamoma
  • malo soli
  • svježi listići korijandra
  • 1 konzerva slanutka
  • 2 rajčice
  • 2 šalice kuskusa
Kus kus s povrćem

Priprema recepta

Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Ubacite nasjeckani luk, tikvicu i mrkvu i pirjajte, povremeno miješajući, dok luk ne postane staklast (oko 5 minuta).

Umiješajte zatim usitnjenu žutu i zelenu papriku i šampinjone, pirjajte još tri minute. Povrće treba ostati čvrsto. Ulijte temeljac i začinite sve slatkom paprikom, kardamomom, soli i korijandrom. Pustite da proključa, a zatim smanjite vatru. Umiješajte ocijeđeni slanutak i narezane rajčice.

Polako dodajte kuskus i promiješajte. Zatim odmah poklopite i maknite s vatre. Pustite da sve tako odstoji pet minuta. Zatim kuskus malo “razbacajte” vilicom da upije oko pola količine tekućine.