Filtriraj Sakrij filtere

Kreativnost i maštovitost u pristupu kao i egzotika okusa glavne su karakteristike azijske kuhinje.

Kineska se kuhinja smatra sofisticiranom umjetnošću, zbog više različitih stilova pripreme hrane pri čemu se uvijek vodi računa da jelo bude izgledom i okusom savršeno, a naravno i zdravo. Riža i kineska tjestenina najčešći su prilozi servirani uz kineska jela, uglavnom pripremljena u wok-u, a chili, češnjak i đumbir najčešći su začini kineske kuhinje.

Japanska kuhinja se bazira na plodovima mora, ribi, svježem voću i povrću, a jedno od svakako najpopularnijih i najpoznatijih japanskih jela  u kojem uživaju gurmani diljem svijeta je sushi. To je zapravo poseban način pripreme, odnosno obrade sirovog mesa ribe. Riječ je o usoljenoj ribi u riži, koja se servira uz soja umak i wasabi.

Indijska kuhinja poznata po savršeno usklađenim okusima i korištenju različitih začina za potpunost doživljaja. Raznovrsnost stanovništva i povijesnih utjecaja donijelo je širinu i raznovrsnost kada pričamo o kulinarskim užicima. Najpoznatiji indijski začin je kurkuma, a bez nje teško možemo zamisliti bilo koje indijsko jelo. 

Nema proizvoda za odabrane kriterije.